Een leven in licht

Van reflecteren naar creëren: een persoonlijke update

Van reflecteren naar creëren: een persoonlijke update

Op 1 juli plaatste ik mijn laatste Burninblog, dat is bijna een half jaar geleden. Niet omdat ik een schrijversblok of een terugval had, integendeel, I’m burnin! Hoog tijd voor een persoonlijke update.

In 2016 en 2017 had ‘burnin’ vooral betrekking op mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik doorliep maar liefst twee revalidatietrajecten en met vele uren reflecteren, bouwen, vallen, opstaan, reflecteren, bouwen, vallen… ervaarde ik een innerlijke transformatie waar ik oh zo dankbaar voor ben. Mijn fundering werd verlegd van angst, naar vertrouwen en liefde.

 

Ontdekken, vallen en groeien doen we ons hele leven lang

Niet dat ik nu in de veronderstelling leef dat ik uit-ontwikkelt, of zelfs verlicht ben. BEN JE MAL! Ontdekken, vallen, groeien doen we ons hele leven lang. Dat is juist het mooie van dit hele aardse avontuur dat we mogen leven!

Maar goed, los van het feit dat de innerlijke ontwikkeling gewoon voor altijd lekker doorkabbelt, kreeg ‘burnin’ medio 2018 steeds meer betrekking op creëren en manifesteren. Hoe meer ik vanuit mijn hart leef, hoe meer mijn energielevel piekt en dromen zich ontvouwen. Mijn blik is helder, mijn focus een hyperfocus en mijn leven stroomt.

 

Slow.Coach, De Bewustzijn School en Energiewerk

Hoe ziet die stroom er dan concreet uit, oftewel: watskeburt in een notendop? Dat zal ik je vertellen…

* Een eigen bedrijf!

Afgelopen zomer besloot ik om met freelance communicatie- en copywriter klussen te stoppen. Althans, het niet in die vorm voort te zetten waarop ik dat toen deed. Het was tijd om te gaan voor wat ik écht wilde: workshops geven om mijn ervaringen te delen en anderen te inspireren tot zelfreflectie en bewustwording. Life and business coaching vanuit een holistisch perspectief. Waarin het fysieke lichaam als ingang dient voor het creëren van een werk- en leefstijl waar jij gelukkig van wordt. Een ‘Inner Power Workmode’. De taal van jouw lichaam leren spreken zodat er ruimte komt om te shinen en je grootste potentieel te benutten.

Mijn bedrijf SLOW.COACH was geboren. In eerste instantie richt slow.coaching zich op een duurzame werkstijl ontwikkelen, maar al gauw zal je merken dat deze mindful mindset zich automatisch uitrolt naar alle vlakken in je leven.

* Lesgeven 

Ondertussen kwam er simultaan ook iets anders op mijn pad: De Bewustzijn School. Ik zag hun oproep voor een ‘content angel’ (alias copywriter) voor 5 uur in de week. Alhoewel het onbetaald was zei iets in mij dat ik hierop in moest gaan. So I did. Binnen een half jaar ging ik van content angel, naar teacher High Spirit Schrijven en werd ik gekozen om op 19 en 28 december 250 mensen te inspireren over geluk, keuzes maken en een positieve mindset, op het podium van The New Beginning Event in de Posthoornkerk te Amsterdam. Hoe gaaf! Dit proces is voor mij de ‘law of attraction’ in volle glorie. Een stap wagen gebaseerd op je intuïtie, om achteraf te beseffen dat het life changing was.

* Lichaams- en energiewerk

Tot slot stond dit jaar ook in het teken van een verdere verdieping in de Oosterse geneeskunde en energiewerk (opleiding Shiatsu en Reiki). Je lichaam is je voertuig, gedreven door levensenergie (of Ki, Chi, Prana, hoe je het ook wilt noemen). Het is je stevige basis van waaruit je kunt creëeren. Een krachtige connectie met het fysieke lichaam, zorgt ervoor dat het mentale lichaam zich veilig voelt om de controle te laten vieren, en het energetische- en spirituele lichaam zich verder kunnen ontwikkelen. Vandaar ook dat ik het fysieke lichaam als ingang voor bewustwording en zelfontwikkeling gebruik binnen Slow.Coaching.

 

Creëren vanuit dankbaarheid, vertrouwen en een positieve mindset

En heb ik dan helemaal geen lichamelijke klachten meer? Jawel, maar ja, wat zijn klachten? De tinnitus zit nog steeds in mijn oren, maar we zijn wel soort van vrienden. Teveel beeldschermen, geluid en drukte ontregelen nog steeds mijn systeem, maar zolang ik ruimte maak voor mindbreaks en eigen tijd kan ik uitstekend functioneren. En ja, soms ren ik mezelf voorbij en lig ik er weer even af, maar wie niet? En wat is er mis met een dag – of een paar – je gordijnen dichthouden en thuis te hokken tot er weer ruimte en lucht komt?

En die ruimte komt altijd! Dat is hoe het leven stroomt. Juist in de momenten dat we niks doen, ons overgeven aan ongemak, kan onze creativiteit ontwaken. Zolang je erop vertrouwt dat het leven in principe altijd vóór je werkt. Dankbaarheid, denken in mogelijkheden en het onderhouden van een positieve mindset zijn voor mij de sleutel. Jezelf een leefstijl aanmeten waarin je gehoor geeft aan de signalen die je lichaam geeft en aan ‘het pure’ dat je in essentie bent.

 

Hoe nu verder?

Nou gewoon; vol vertrouwen, met de dag en in (zelf)liefde. En blijf ik ondanks alle ontwikkelingen voor Burninblog schrijven? Jazeker! Burninblog is en blijft mijn eerste kindje, dus bij deze zet ik de intentie om haar in 2019 weer te voeden met kennis, ervaringen en tools om jou te inspireren op het pad naar bewustwording en een leven te leven waar jij heel erg blij van wordt.

Laat je het me weten als je vragen hebt of specifieke levensvraagstukken waarvan je graag zou willen dat ik erover schrijf? Hieronder in elk geval een overzicht van wat ik het afgelopen jaar via andere kanalen gepubliceerd heb (titels zijn klikbaar). Enjoy!

-X-
Maike

 

Meer inspiratie? 

Volg me via mijn persoonlijke Instagram en LinkedIn account dan weet je zeker dat je niks mist!

Slow.Coach blogs:

De Bewustzijn School blogs: 

Podcasts:

Deel dit bericht


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *