Een leven in licht

Pick me up!

Pick me up!

Het hele afgelopen jaar werd de onzekerheid en vergankelijkheid van het leven door iedereen nadrukkelijk gevoeld. En zo ook zijn we 2021 begonnen. Want f*ck wat gebeurt er veel op aarde, wat gebeurt er veel in de kosmos, en wat gebeurt er veel in ons.

Er heerst veel angst in het collectief, veel liefde dat ook, veel onbegrip, veel begrip, veel tegenstrijdigheden en bovenal veel vraag om de moed erin te houden en meer dan ooit in ons licht te blijven/gaan staan. Besluiten vanuit het systeem die ons vragen flexibel te zijn en ook als we het echt allemaal even niet meer zien of begrijpen, vertrouwen te houden in de mensheid, in onszelf, in ons intuïtie. En te vertrouwen op de (boven)natuurlijke guiding die ons allen overstijgt.

Waar je ook doorheen gaat, wat er ook op je pad verschijnt. How do you manage? How do you keep your spirit high?

Pick me up #1: Investeer in je goed voelen!

Onthoud dat je die keuze altijd hebt. Om te investeren in jouw goed voelen, jouw welzijn. Wat er ook om je heen gebeurt, hoe intens iets van binnen ook voelt, kies ervoor om te leunen in een beter gevoel. Die kleine momenten waar je lichaam blij van wordt, waardoor je lichaam zich gewaardeerd voelt. Die kleine dingen waarmee je je geest met warmte voedt, waardoor je je geliefd voelt.

Kook die maaltijd, lees dat boek, meld je aan voor die online cursus die je aandacht trekt, slaap uit, haal een frisse neus, ga naar het bos of het strand, verbindt met de mensen die je blij maken, vraag om hulp, dans, schrijf, mediteer, zing, maak muziek… whatever het is dat die hoge vibratie golven in jou raakt.

Maak een bewuste keuze om dingen te doen waarvan je (mentaal) weet dat ze je een beter gevoel geven. Kies wijs. Kies bewust. Je hebt die keuze zelf in de hand. Keer op keer.

Het is niet dat we hiermee het moeilijke ONTkennen, maar dat we het positieve ERkennen.

Dat dit er ook is, dat het naast elkaar bestaat. Een hele dag wordt al snel als ‘helemaal kut’ doordat we alles waar we weerstand, irritatie of ongemak bij voelen blijven benadrukken (alles is dicht en saai, ik kan niks doen, ik heb geen inkomen, geen vuurwerk, alles is kut, etc.), maar dit is niet alles dat er in die dag was (die wandeling, je voelde de wind of de zon, kreeg een lief berichtje, maakte en deelde een geweldige maaltijd met een aantal vrienden, lachte om iets doms, danste in de woonkamer, etc.).

In elke niet-leuke dag zitten ook leuke dingen. Je bepaalt zelf hoeveel waarde je dingen geeft. En die waarde bepaal je met je aandacht.

Voed jezelf met die dingen, met alles dat je ook maar een mini sprankje van blijheid en vrijheid geeft. Investeer in die dingen, bezuinig daar niet op. Financieel niet, qua aandacht niet. Leun in die kleine dingen die je dag een sparkle geven, je ziel een aai. Die je een net iets beter gevoel geven dan het neerslachtige, uitzichtloze gevoel dat je misschien soms zo groot voelt.

Door proactief te werken aan je beter te voelen begint je energie te shiften. Langzaam stijgt de frequentie van jouw energie en sijpelt het door in je systeem, in jouw energieveld, en voor je het weet voel je je daadwerkelijk beter. En als we ons beter voelen dan openen we. Ons bewustzijn verruimt en je begint weer perspectief te zien, hoe oneindig en overvloedig de bron van mogelijkheden ook nu nog zijn.

Pick me up #2: Blijf fysiek aanwezig, proactief!

Een tweede pick me up om bij jezelf te blijven, in die hoge frequentie, terwijl je voelt dat angst of stress aan je trekt, is het fysiek aanwezig blijven in je lichaam. In contact met je lijf. Doen we dat niet, dan tunen we uit. Worden we overgenomen door de angsten in onze mind, een stress die ons functioneren bepaalt, of we drijven af naar een droomwereld die op niets dan drijfzand is gebouwd.

Het lichaam is je basis, je veiligheid, van waaruit je nurture kan ervaren. Van waaruit je je gedragen voelt. Vanuit het vol bewonen van je lichaam kan je namelijk gronden en vol aanwezig zijn hier op aarde. En in deze gronding, deze (zelf)acceptatie, daar ligt je manifestatiekracht, daar ligt je capaciteit om vrijheid, vertrouwen en licht te ervaren, te openen naar boven, daar waar je power ligt om je leven te creëren vanuit licht.

Het lichaam is je huis. En als je je niet veilig thuis voelt ga je zweven. Overwel in hogere sferen ofwel in je mind.

Het verruimen van je hogere bewustzijn dient daarom altijd samen te gaan met het verruimen van je lichaamsbewustzijn. En dit kan heel simpel door letterlijk fysiek contact te maken met bewuste aanraking. Zo schoon je je energieveld, kalmeer je je zenuwstelsel en maak je weer contact met die innerlijke kalmte die er altijd is. Onveranderlijk en onaantastbaar in welke storm dan ook.

Bekijk onderstaande video voor een snelle pick me up die je anytime kan doen om je energie te clearen en fysiek aanwezig te komen in jouw lichaam.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maike van Ees (@maikevanees)

Pick me up #3: Vraag letterlijk om een ‘pick me up’

Soms als alles echt even als te veel (moeite) voelt, dan vraag je om een pick me up. Tenminste, dat doe ik. Dan laat ik het Universum luid en duidelijk weten dat ik wat richting of support wens, dan nodig ik mijn gidsen uit.

En dit gaat door me volledig over te geven. Cruciaal in dit proces. Surrender. Vervolgens voel waar ik behoefte aan heb en ga bij mezelf na hoe ik die behoefte momenteel in de weg sta, want 9 van de 10 keer weerhouden we onszelf van wat we willen door het energetisch te blokkeren.

Schrijven helpt me om bij die kern te komen, hardop uitspreken ook. Ik laat alles vallen, laat los van ‘het moeten’ en al het geplande. Ik voel opnieuw. En dan komen de inzichten door, dan gaat de magie vanzelf rollen. Soms direct, soms niet, maar gegarandeerd in de loop van de dag/week.

Ik ben een fanatiek believer van de magie van het leven, van iets hogers dat ons leidt, van de synchroniciteit van de natuur. Het mentaal geloven heb ik van de één op andere dag simpelweg besloten, gewoon omdat dit leuker is dan het tegenovergestelde geloven, maar het écht geloven kwam door te voelen en ervaren. Door me te herinneren wat ik als kind ervaarde, door te helen, door als lichtwerker te delen. Dit blinde vertrouwen herwinnen kost tijd, vallen en opstaan, tot je op een gegeven moment zoveel magie ervaart in alles dat je er niet meer omheen kunt.

Ik kan inmiddels zo ontzettend veel voorbeelden noemen hoe magie zich ontvouwt in mijn leven. In de meest onvoorstelbare manieren en vormen. Klein en groot.

Een recent voorbeeld van magie:

In december verloor ik een vriendin en kreeg ik te maken met een gevoel dat ik tot op die dag niet op die manier kende; rouw. Die dag voelde ik me leeg en onbestemd, met daaronder een verlangen om even niet alles zelf te hoeven doen of te bedenken, iets of iemand die me ontzorgt, die wat eten voor me maakt, me vasthoudt, er gewoon is. Letterlijk een pick me up dus.

Ik realiseerde dat ik dit zelf in de weg stond, omdat ik het niet altijd even makkelijk vind te ontvangen of me te laten helpen. Ik schreef het volgende:

“Ik ben niet alleen en ik sta volledig open om liefde en hulp te ontvangen”

Hiermee maakte ik de weg energetisch vrij om support te ontvangen op welke manier dan ook, en vervolgens liet ik het los (surrender) en zette ik Netflix aan.

Binnen een uur ging de deurbel, mijn zusje stond voor de deur met haar armen open “ik voelde dat dit het moment was om gewoon even onaangekondigd naar je toe te gaan”, in de ene hand een zak oliebollen en in de andere een bak soto soep “dan hoef je ook niet te koken vanavond”.

LOVE

Nog geen uur later ging de deurbel opnieuw, twee vriendinnen die ook niet goed wisten waar ze het in deze dag zoeken moesten, waren gaan dwalen en dachten “we bellen even bij Maike aan”. We dronken thee, wisselden emoties en herinneringen en besloten voor een frisse neus te gaan.

Kleine zijlijn notitie hier: Mijn frequentie was tegen deze tijd al behoorlijk gelift, dankbaarheid en liefde omarmde mijn verdriet. Weet je nog…pick me up #1: ‘Ook in niet-leuke dagen zitten leuke dingen‘.

Voor we naar buiten gingen herinnerde ik me een tas boeken die ik naar een ruilboekenkast wilde brengen. In de dagen daarvoor verlangde ik naar een nieuw boek, een roman waar ik mezelf in kon verliezen. Die wens was niet direct binnen handbereik, dus in plaats daarvan zocht ik boeken uit waarmee ik anderen mogelijk kon verblijden.

We wandelden zonder bestemming door de straten van Amsterdam West, in vertrouwen dat we vanzelf wel langs een ruilboekenkast zouden komen. Dat gebeurde (natuurlijk). Terwijl ik mijn boeken erin zette, gleed mijn blik nieuwsgierig langs de titels die al in de kast stonden, en wat denk je dat daar geheel-niet-toevallig stond… een boek van mijn favoriete romanschrijver (JoJo Moyes, zo heerlijk zoals zij schrijft!), van wie ik zeker al acht boeken heb verslonden, maar deze nog niet.

Thank you universe!

Deel dit bericht


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *