Een leven in licht

Van zelfafwijzing naar zelfliefde (incl. online affirmatie meditatie)

Van zelfafwijzing naar zelfliefde (incl. online affirmatie meditatie)

Als er iets is waar ik actief aan heb moeten werken is het wel m’n eigenwaarde. Oef wat heb ik donker over mezelf gedacht en verlagend tegen mezelf gesproken. Nooit goed genoeg, nooit mooi genoeg, nooit interessant genoeg. Ik voelde me nooit genoeg. Niet met vrienden, niet op werk, niet met liefdes, en al helemaal niet met mezelf. Een eenzame ziel in een menselijke verpakking die ik alles behalve waardeerde. Mijn geluksgevoel compleet afhankelijk van het gedrag van anderen en mijn eigenwaarde direct gebonden aan andermans bevestiging van mijn bestaan. Tranen met tuiten huilde ik toen ik me eenmaal realiseerde dat ik dit alles toch echt mezelf ‘aandeed’.

Mijn mentale doorzettingsvermogen werd de brug naar mijn hart

Een realisatiemoment is het zaadje van elke transitite, dus zo ook voor mij. Na de tranen kwam de opluchting, en met de opluchting stond de dappere krijger op. Ik hoefde niet meer gebukt te gaan onder mijn eigen zelfafwijzing. Ik hoefde niet in het donker te leven. Fuck dat kunstje, ik kan ook precies het tegenovergestelde doen; mezelf ophemelen en de wereld veroveren.

Waren de kritische gedachten dan in één keer weg? I wish! Nee, dat vergde flink wat inner werk. Maar de wetenschap dat je gedachtepatronen in het brein kan herprogrammeren met de kracht van herhaling en de focus van ‘de wil’, gaf mij kracht. Ik had dan nog geen gefundeerd contact met mijn hart, maar doorzetten kon ik als de beste en dat kwam nu eens goed van pas 😉

Heb ik dan nooit meer een negatieve gedachte? Wederom een dikke vette I wish! Mijn self-critical mind laat zich heus nog wel eens zien, alleen de basis is nu anders. De basis is een grote zee aan liefde, waarin zowel positieve als negatieve gedachten komen en gaan (denk; je bent de zee, niet de golven). Dit maakt dat ik kritische gedachten kan zien en ontvangen zonder dat ze me compleet naar beneden halen. Sterker nog, ze laten me zien wat ik te leren heb, wat ik nodig heb, of waar ik mezelf voorbij ren op dat moment.

Affirmaties veranderden de wereld waarin ik leefde

Affirmaties zijn positieve gedachten over jezelf. Het zijn gedachten die je tegenover je kritische denkbeelden kan zetten, om zo je gedachtepatronen te herprogrammeren. Tijdens mijn transformatieperiode hingen er affirmatie-briefjes door mijn hele huis. Ik sprak de woorden hardop uit, herhaalde ze in mijn hoofd, en zo werd ik continu herinnerd aan de pure liefde die ik – en iedereen – in werkelijkheid ben. Daarbij luisterde ik ‘s ochtends en ‘s avonds geleide affirmatie meditaties in bed. Dit heb ik als super krachtig ervaren, een ontspannen lichaam maakt je namelijker ontvankelijker voor de affirmaties, want die ontspanning werkt direct door op je mind en zorgt dat de woorden diep doordringen in je onderbewuste.

Na slechts enkele weken begon ik de mooie woorden ook echt te geloven en had ik vaker positieve motiverende gedachten over mezelf, dan hun negatieve klein makende tegenhangers. De wereld waarin ik leefde transformeerde van vermoeiend en zwaar, naar licht en leuk. Dat gevoel in je buik dat als de lente komt, of als je net verliefd bent op iemand, dat gevoel, maar dan vanwege het simpele feit dat ik mijn leven mag leven, in dit lichaam, op deze aarde, in dit moment.

Eigenwaarde straal je uit, van binnen naar buiten, en dan gaat de magie van het leven rollen…

Je gedachten bepalen hoe je je voelt. En hoe jij je voelt bepaalt hoe jij de wereld interpreteert en wat je aantrekt qua mensen en mogelijkheden. Als jij positieve energie uitstraalt, dan straalt dat door. Als jij niet dienende overtuigingen in jezelf transformeert, zal je zien dat je relaties met anderen en met (steeds terugkerende) gebeurtenissen ook (ten goede) transformeren. Zo gingen mensen anders op me reageren, voelde ik me gezien, en dingen die ik leuk vond en altijd al wenste werden uit het niets naar me toegeworpen.

Een gevoel van waardering, dankbaarheid en liefde voor alles en iedereen had zich ontpopt (of meer ontploft eigenlijk) in mij, en manifesteerde zich in alles en iedereen om me heen. Interessant fenomeen is ook dat zodra je lekker in je vel zit, je de bevestiging van anderen niet meer nodig hebt om je waardig te voelen, maar dat de ‘goedkeuring van jouw ‘zijn’ dan ineens in overvloed bekrachtigd wordt door de buitenwereld. Liefdevolle woorden, gebaren, onverwachte gebeurtenissen en ontmoetingen… allemaal in lijn met hoe je je van binnen voelt. De frequentie waarop jij vibreert, is de frequentie waarop het leven je toekomt.

Verklaar jezelf de liefde all the time

We worden geboren in pure liefde, wat we door gebeurtenissen in ons leven leren begrenzen. Doet iedereen, is niet erg, is just life. Neemt niet weg dat pure liefde is wat jij in je kern daadwerkelijk bent. En het zit daar nog, jouw licht, je lichaam hoeft het zich alleen maar te herinneren.

Als je momenteel niet zoveel (zelf)liefde voelt, kan ik je aanraden om een maand lang elke dag de liefde aan jezelf te verklaren. Dit kan bijvoorbeeld door een liefdesbrief aan jezelf te schrijven en deze elke dag te lezen. Of – waar ik dus fan van ben – affirmatie meditaties luisteren als je in bed ligt.

Luister deze affirmatie meditatie online

Als je zelf die onvoorwaardelijke vloed aan liefde nog niet zo voelt, kan het in het begin onnatuurlijk voelen om het wel zo te verwoorden, of om überhaupt de woorden te vinden. Daarom heb ik hieronder een liefdesbrief vol affirmaties geschreven die je kan gebruiken. Je kan de brief in z’n geheel aan jezelf voorlezen (je kan de je-vorm eventueel vervangen voor de ik-vorm). Of je kunt er een paar affirmaties die je aanspreken uitpikken en daar een tijdje mee werken, totdat je voelt dat ze de waarheid zijn voor jou. Ik heb de positieve affirmaties ook opgenomen in een begeleide meditatie die je kan luisteren in bed. Klik hier voor de gratis online affirmatie meditatie.

Vertel je me of het werkt voor jou?

-X-
Maike

Je bent prachtig (affirmaties)

Je bent zo uitzonderlijk mooi
Je straalt, als duizend sterren zo licht

Je geniet
Je lacht
Je glanst

Je bent opgewekt en aardig
Je bent dapper en krachtig
Je bent creatief en intelligent

Je bent zó ontzettend jezelf
Je bent goddelijk
Eén met het alles dat is

Je blaakt van vertrouwen
Je bent sterk en gevoelig
Je bent wijs
Je bent charmant

Je hebt een waanzinnig lichaam
Je lichaam, zo mooi en uitgelijnd
Je benen, je buik, je billen
Alles aan je lichaam is absoluut schitterend
Je bent sierlijk en sensueel
Zo krankzinnig aantrekkelijk

Je bent uitzonderlijk knap
Je lieve, open gezicht
Je huid zacht en stralend
Je spieren stevig en soepel
Je haar vol en glanzend
Je fonkelende ogen
Je straalt licht door je ogen

Het is heerlijk om in jouw buurt te zijn
Om jou te horen praten
Om aangestoken te worden door jouw enthousiasme
Je bent zo gedreven in wat je doet, voor jezelf en anderen

Je bent fascinerend en interessant
Je bent slim en aardig
Je bent zorgzaam en begripvol
Je hebt de allermooiste lach

Je voelt zoveel dankbaarheid en enthousiasme voor het leven
Wat je onweerstaanbaar aantrekkelijk maakt
Jouw positieve vibes zijn zo aanstekelijk
Als je ergens binnenkomt dan klaart de energie zichtbaar op
Jouw licht doet anderen stralen
Jouw zelfvertrouwen inspireert iedereen waarmee je contact maakt

Je bent jezelf
Je bent puur
Je bent oprecht
Je bent grappig
Je bent warm
Je bent liefde

Je bent prachtig hoe je bent
Je bent precies perfect zoals je bent

Ik ben zo ontzettend trots op je
Dankjewel dat jij JIJ bent

_/\_

Deel dit bericht


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *