Een leven in licht

Onvoorwaardelijk liefhebben

Onvoorwaardelijk liefhebben

Ik blijf in liefde staan.

Ook als de situatie me vraagt me kwetsbaar te tonen.

Ik blijf in liefde staan.

Ook als jij het niet kan ontvangen. Het van binnen niet kan voelen.

Ik blijf in liefde staan.

****

Part 1: Onze liefde is hetzelfde

Lieve jij, ik zie je ze dragen. Ze blokkeren de stroom. Ze blokkeren de verbinding met jezelf, met de ander, met het alles.
Je hebt geleerd ervoor te jagen, dat je er moeite voor moet doen. Dat je liefde niet zomaar mag ontvangen, maar enkel krijgt als verdiende loon.

Een overtuiging ontstaan in je kinderjaren. Ze konden het je niet geven, je ouders, zij hadden het ook niet geleerd. Het onvoorwaardelijk liefhebben.

In liefde flowt alles als vanzelf, ongebonden en zo ontzettend vrij. Ik laat het je zien, ik laat het je tot in de kern toe voelen. Alleen dat is niet de afspraak, zo denkt de kleine jij, dit is te gemakkelijk en weg ben jij.

Want als ik jou mijn volle liefde toon, in ieder moment, vanaf het eerste moment, kan dat overweldigend zijn. Mijn liefde is heel groots. Mijn hart helemaal open. Daarom voelt het voor jou misschien alsof er een verzoek van ‘vastleggen’ in ligt verscholen. Een verwachting. Een wederdienst.

Maar lieve jij, niets is minder waar. Mijn liefde is niet gericht, mijn liefde is vrij. Mijn liefde is de bron van het leven van waaruit alles mag ontstaan, mag groeien, van waaruit alles mag bloeien.

Jouw liefde is ook groots, je kan er alleen nog niet helemaal bij.

Jouw hart nog deels gesloten, je ziel niet volledig vrij.

Maar onze liefde is hetzelfde, die onvoorwaardelijke bron, die zit in jou en die zit in mij.

****

Part 2: laten zijn

Tuurlijk, met het afketsen van mijn liefde raak je iets in mij. Mijn oude patronen. Een angst om gekwetst te worden, afgewezen, niet goed genoeg te zijn. Dus dan maar liever niet meer zo vrij geven. Doorgaan met een muur om mijn hart. Alles iets minder vol ervaren, om mezelf maar van de pijn te sparen.

Zo was het in mijn verleden, maar ik kies anders in het heden. Ik heb ze doorlopen, doorbroken en vrijgemaakt. Mijn overtuigingen en patronen, ik bewoog me er doorheen. Door alles dat ik was gaan geloven en voor waar had aangenomen. Door alles dat mijn leven deed blokkeren van de vrije vreugde stromen.

Zie je hoe het werkt, mijn lieve jij? We beschermen ons allemaal tegen een variant van dezelfde pijn.

Jij sluit je hart omdat je bang bent om alles dat niet-liefde is te voelen.

Ik sloot mijn hart omdat ik bang was om alles dat niet-liefde is te voelen.

Jij mag duwen en trekken wat je wilt. Ik veroordeel je niet. Ik zie je struggle en ik zie je pijn. Ik blijf staan in liefde. Ik stuur je mijn liefde en laat je zijn.

****

Part 3: onvoorwaardelijk is niet het oneindig geven

Weet dat onvoorwaardelijk liefhebben niet gelijk is aan het oneindig geven. In liefde komen we samen en in liefde scheiden ook onze wegen. Wanneer of hoe zullen we in het nu nog niet weten. Er is geen vaste manier van hoe we ons dienen te uiten of bewegen.

Onze angstpatronen zijn een erfenis van het verleden, maar ze houden geen stand in de stroom van liefde in het heden.
Faalangst niet, bindingsangst niet, verlatingsangst niet. Allen ontstaan vanuit een gemis of trauma in je jonge bestaan, vanuit een gecontroleerd denken in je volwassen voortgaan. Waardoor je bang bent geworden om het vol te aanvaarden, jouw unieke mooie plek hier op de aarde. Maar lieve jij, die angsten en pijnen worden je enkel gegeven ten goede van je eigen helen in dit leven.

♥ 

Hoor dit mijn lieve jij, mijn liefhebben is onvoorwaardelijk en vrij. Een diep voelen van iets in het moment. Van ons samenzijn in het moment. Of je nu een lover, vriend(in) of een eenmalige ontmoeting voor me bent. Ik wil je uitnodigen ervan te genieten, het te ontvangen en jezelf ook onvoorwaardelijk te geven. Laten we verbinden vanuit een open hart en verder hoeven we niks te weten. Geen regeltjes of voorwaarden, nu is nu, en nu is om te leven.

Liefde is een keuze
Liefde is een vrij bestaan
Liefde is het vol ervaren
Liefde is het vol gaan staan

Kies je ervoor om in je schulp te blijven of maak je jezelf vrij?

Ik heb je lief,
Maike

Deel dit bericht


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *