Een leven in licht

Open mind focus healing (how to)

Open mind focus healing (how to)

Vorige week was ik een week in Chandigarh (India) voor een fantastische schrijfklus. Een samenwerking met de Thapar School of Business voor het publiceren van een boek. Iets met business education, ‘new India’ en mensen inspireren om te leven vanuit hun hart. So excited!

Maar over dit alles wil ik het in deze blog niet hebben. Vandaag wil ik een persoonlijke ervaring met je delen. Over hoe onze gedachten de overhand kunnen nemen op een destructieve manier, alles bepalend voor onze ervaring van dat moment, en hoe je vanuit deze kramp ruimte kan maken voor heling.

So the story goes…

Ter ere van een geslaagde week namen mijn Indiase collega’s me mee uit eten buiten de muren van de universiteitscampus. Een typische vrimibo in India, jeah! Ik had me hier enorm op verheugd, want: authentiek Indiaas eten (duh). Dat laatste bleek iets anders dan ik het bedacht had; pizza, friet, burgers, zo’n 2% vers groen, teveel % dierlijk, Amerikaans aandoende toetjes, suikerbommen…

Mijn gedachten gingen in een rap tempo met me aan de haal. Ik voelde de weerstand groeien. Teleurstelling zelfs. ‘Dit wil ik niet eten’, ‘hier wil ik niet zijn’. Ik wil authentiek Indiaas. Energierijk en voedzaam eten. Liefde voor mijn lichaam. Eten dat op een hoge frequentie trilt. Gewoon omdat ik dan op een hogere frequentie tril. Me energiek, gefocust en clear-minded voel.

 

“De energie stroomde mijn lichaam uit, nog voordat ik

überhaupt een hap had genomen. Puur door mijn gedachten”

 

En voor ik het wist had mijn narrowed mind me er volledig ingezogen. Gedachten van kwaad tot erger. De energie stroomde mijn lichaam uit, nog voordat ik überhaupt een hap had genomen. Puur door mijn gedachten. En dat is dus de immense kracht van onze gedachten. Het kan je hele energetische systeem van het ene op andere moment totaal omgooien. Je hele ervaring bepalen.

Van een narrow mind focus naar een open mind focus

Maar het mooie is, dit werkt ook andersom; van negatief naar positief. Want zodra ik de cirkel openbrak, mijn alles overstemmende bekrompen focus op het ‘ongezonde’ eten weerlegde naar de ervaring als geheel, was er licht.

 

“Ik ademende alles in, de heelheid van het moment,

en plots was er weer ruimte voor licht”

 

Mijn blik verbreedde. Mijn zintuigen open, verder reikend dan de burgers, pizza en friet. Ik ademende alles in, de heelheid van dat moment, en per direct kwam er ruimte, dankbaarhei, om door mijn lichaam te stromen.

Dit proces heet healing

Dankbaarheid trilt op een enorm hoge frequentie, net als liefde, compassie en licht, waardoor energetische transformaties kunnen plaatsvinden. Want als je in deze hogere frequenties verkeerd, dan voelt je bewuste mind zich comfortabel(er) en veilig(er) om gedachten en emoties van een lage frequentie – zoals weerstand en frustratie – te zien. Simpelweg te zien, zonder label, zonder een verder verhaal. Zo kunnen ze vrij door jouw energieveld stromen, getransformeerd en losgelaten worden. Dit proces heet healing, en vanuit hier kan je bouwen.

And so the story ends…

  • ik voel me dankbaar. Voor de crazy autorit hier naar toe. De chaos, de lichten, de toeters. The buzz and the rush.
  • voor de bizar hippe Bollywood/Hollywood eetclub, waar we met jas en al dineren – die deden we natuurlijk uit voor de foto 😉  op één van de paar dagen winter per jaar die deze streek kent.
  • voor de wonderlijk smaakexplosie in mijn mond na het eten van Golgappas – een snack die mijn tafelgenoten me maar al te graag lieten proeven, al was het alleen maar om vervolgens lachend te kunnen roepen “Jep, she turned red” zodra de Golgappa bal explodeerde in mijn mond en de spicy sap mijn keel in schoot (absoluut onoverkoombaar overigens).
  • Voor het feit dat ik hier überhaupt ben. Deze bijzonder kans in dit bijzondere land, voor deze bijzondere klus. Het vertrouwen van intern en extern. De manier waarop mijn leven nu stroomt.
  • Maar vooral voel ik me dankbaar voor deze mensen, dat ze dit georganiseerd hebben voor mij, met mij. Voor dit moment dat we samen besteden, de ervaringen die we samen delen, verrijkt door elkaars culturen. Zo anders, en toch zo één.

Voldaan en met een grote glimlach dook ik die avond mijn bed in. Wat een ervaring! Veruit meer authentiek en energiegevend dan een bordje gezonde chana masala, aloo gobi en volkoren chapati’s. Wat voel ik me rijk 🤍

open mind

Deel dit bericht


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *